Test af kabinekufferter 2017

Test af kabinekufferter – fem forskellige tasker

Flyet er landet, og du står og venter på din bagage. Hvis du rejser let eller ofte, kunne det have været undgået med en kabinekuffert med al din bagage. En kabinekuffert, uanset størrelse, form og materiale, er et oplagt valg til den lette rejser, der har andre ting i livet at tage sig til, end at vente en halv time på, at bagagen kommer sneglende ned ad bagagebåndet. Samtidig er det også en rigtig god mulighed for at rejse med mere skrøbelige ting, der aldrig ville kunne overleve en tur i flyets bagagerum.

Vi har taget et kig på fem forskellige kabinekufferter, alle tilgængelige fra Rejsegear.dk.

Epic DiscoveryAir XS Kabinekuffert

epic discoveryair 45 cm kabinekuffert i sort

Vi starter hårdt ud med en blød taske. Epic DiscoveryAir XS kabinekufferten er en super lille taske til den lette rejser. Udstyret med kraftigt gummi i alle kanter, kan den tåle noget stød på rejsen. Den tilbyder ikke helt lige så meget beskyttelse som de næste kufferter på listen, men det opvejes af, at kufferten er mere fleksibel, og kan presses lidt for at passe ind på mere trænge steder, hvor hardcase kufferter ikke ville kunne være. Specielt hvis du ikke fylder tasken helt op, så vil den kunne presses sammen, hvorimod en hardcase fylder det samme, uanset hvor meget den er fyldt op.

Epic DiscoveryAir XS egenskaber

2 hjul
Med to hjul får du let manøvredygtighed med kufferten, og kan let bevæge dig forbi andre i travle lufthavne eller på gaden.

SlimMAX 45
SlimMAX 45 er et kuffertformat, der er en standard, som passer til de fleste flyselskaber. Kufferten er blot 45 cm høj, 10 cm fra de fleste flyselskabers grænse på 55.

Indbygget TSA-lås
Hvis du rejser til USA, skal al din bagage, også håndbagage, tjekkes af TSA, Transportation Security Administration. Hvis de har brug for at åbne din kuffert for at gennemse din kufferts indhold, vil de med en TSA-lås bare kunne bruge en speciel nøgle til at åbne den. Uden en TSA-lås kan du risikere, at de river lynlåsen op.

Spaceboost Expander
Med Spaceboost Expander, kan du lyne op for ekstra 3 centimeters dybe, så du kan pakke endnu mere i kufferten. Inden du gør brug af det, så vær dog sikker på, at flyselskabet du rejser med, tillader de ekstra centimeter, du bruger.

Kufferten har også et indbygget pakkesystem, så du ganske let kan opdele og organisere dine ting.

Epic DiscoveryAir XS måler 45 cm i højden, 33 cm i bredden og 20 cm i dybden. Den vejer blot 2.2 kilo og har plads til 33 liters indhold.

Hvis du er en ofte rejser, men altid eller oftest rejser yderst let, så vil denne taske til blot 529 kroner være et ganske fornuftigt valg, da du får en let kuffert, der er nem at trække med rundt, og så er den også let at gemme væk hjemme, da den ikke fylder særlig meget. Hvis du rejser med skrøbelig elektronik, som en bærbar foreksempel, så sørg for at pakke den godt ned blandt tøjet, da kufferten ikke tilbyder et specielt højt niveau af beskyttelse da den er softcase.

Find Epic DiscoveryAir XS her

Epic HDX Hexacore Kabinekuffert

Epic HDX Hexacore rød kabinekuffertEpic HDX Hexacore blev i 2015 kåret Bedst i Test af magasinet Tænk. Denne kabinekuffert er lavet til at beskytte din bagage bedst muligt, men samtidig veje så lidt som muligt. Et mix fra to verdener, der normalt ikke går så godt hånd i hånd. Det er dog lykkedes ganske godt her, hvor du får en robust hardcase kuffert på blot 2.6 kilo, 400 gram mere end DiscoveryAir, der er lavet af slidstærkt stof.

Epic HDX Hexacore er ikke særlig fleksibel når der skal presses kufferter ind i flyet, til gengæld tager den imod stød og slag som en kampvogn, og skulle noget på kufferten gå i stykker, er det ikke enden for den, da dens dele kan udskiftes uafhængigt af hinanden. Dette er utrolig belejligt, da et ødelagt hjul eller bøjet stativ normalt kan være enden for en ellers ganske fin kuffert, der ikke fejler andet.

Epic HDX Hexacore egenskaber

DualTRAK™ Hjulsystem
Med DualTRAK™ hjulsystemet giver større og mere robuste hjul end på mange andre kufferter. Derudover er der ikke bare ét hjul, men to for hver fod. Dette giver en bedre manøvre på alle overflader. Hjulenes dæk er lavet af et blødt, holdbart og lydløst materiale, så du slæber ikke en træls raslen efter dig som man kender fra blandt andet hårde plastikhjul.

Ultra Slim
Ligesom SlimMAX er Ultra Slim en størrelsesformat. Denne format giver dig de største mål du kan, men samtidig holde dig indenfor alle flyselskabers mål.
Højden er 55 cm, bredden 40 cm og dybden 20 cm. Dette giver dig 37 liters plads at gøre godt med. Epic producerer de fleste af deres hardcase som Ultra Slim.

Indbygget TSA-lås
Gør livet lidt nemmere, hvis du rejser ind i USA.

HEXACORE™ SHELL MATERIAL
Når vi siger, at kufferten kan tage slag som en kampvogn, er det ikke kun i sjov. Den er fremstillet i Hexacore polycarbonat. Polycarbonat findes også i skudsikkert glas og glaskuplen i jagerfly, altså er du sikret en virkelig stærk og holdbar kuffert.

Airspeed komponenter®
Epic HDX Hexacore er udstyret med Airspeed komponenter. Disse komponenter er fremstillet med højt fokus på ergonomi, lav vægt, høj styrke samt lang holdbarhed. Hvis en af disse komponenter slides ned eller af anden grund går i stykker, kan de let udskiftes, så man ikke er nødsaget til at købe en hel ny kuffert.

Epic HDX Hexacore er med en pris på 899 et godt bud til dig, der kan pakke meget på lidt plads, og gerne vil have det rigtig godt beskyttet. Det har også indbygget pakkesystem til belejlig oppakning.

Med hjul i alle fire hjørner, kan du også med lethed skubbe kufferten rundt i stedet for at trække den bag dig. På den måde har du også altid styr på tasken, og du er mindre udsat for tastetyveri.

Find Epic HDX Hexacore her

Carlo CAB Copenhagen Kabinekuffert

Carlo CAB Copenhagen sort kabinekuffertCarlo CAB Copenhagen er en stilfuld kuffert, der kommer i størrelser fra maksimal kabinekuffert til stor bagagekuffert. Med en størrelse på 55 x 40 x 23 cm, er den det maksimale flyselskaber tillader, men over det en håndfuld andre tillader, altså vil den her skulle tjekkes ind som almindelig bagage ved nogle flyselskaber. Flyver du med de, der tillader 23 cm i dybden, får du til gengæld den ekstra mængde plads til håndbagage. Dens størrelse giver dig 43 liter at pakke bagage i.

 Carlo CAB Copenhagen egenskaber

4 hjul
Med fire hjul, to på hver fod, får du en jævn kørsel og kan skubbe tasken frem. Den kan selvfølgelig også tiltes og trækkes.

Polycarbonat materiale
Kufferten er fremstillet i et polycarbonat materiale, så vægten er lav men holdbarheden høj. Kufferten er også yderst fleksibel og bøjer sig med vægt, der ligger ovenpå.

Indbygget TSA-lås
Undgå at din taske bliver skadet ved TSA-eftertjek.

Ekspanderbar
Kufferten kan udvides med helt op til 20%. Dette giver en højere fleksibilitet og samtidig mulighed for at tage endnu mere bagage med. For kabinekufferten så undgå dog at pres den for meget, da de 23 cm er maksimalt for håndbagage.

Forstærket hjørner
Med indbygget forstærkning i hjørnerne, kan tasken bedre tage imod stød og slag, som måtte komme på turen.

Carlo CAB er et fornuftig valg, hvis du kun flyver med selskaber, der tillader en dybde på 23 centimeter, og gerne vil have en stilren og simpel kabinekuffert. Til 899 for den lille, altså kabinekuffertudgaven, er det heller ikke en kuffert, der slår bankkontoen helt i stykker.

Find Carlo CAB Copenhagen her

Epic Phantom SL Kabinekuffert

Epic Phantom SL kabinekuffert i sortHer endnu en kuffert fra Epic. Phantom er en ganske kompakt kuffert, ligesom Hexacore er den Ultra Slim, så en passer ind hos stort set alle flyselskaber. Håndtaget er dog en stang i stedet for to, men det gavner på taskens totalvægt, der blot er 2.2 kilo, altså præcist det samme som softcase kufferten længere oppe.

Epic Phantom er lavet i et stærkt, letvægtmateriale, så du får selv de store tasker i serien med en let vægt.

Epic Phantom SL egenskaber

DualTRAK™ Hjulsystem
Høj manøvre, lang holdbarhed og lydløs rullen.

VTT™ overflademateriale
VTT er en forkortelse for ‘Variable Thickness Technology’ og er en unibody polypropylen og fremstillingsproces som Epic anvender til denne kuffert. Med den proces har de gjort polypropylen lettere og mere fleksibelt end tidligere, men uden at det har gjort materialets styrke ringere.

Indbygget TSA-lås
Kufferten åbnes let med en TSA-nøgle.

Airspeed komponenter®
Også denne kuffert har Airspeed komponenter, så tasken ikke skal udskiftes, hvis enkelte dele bliver slidt ned eller af anden grund går i stykker.

Ultra Slim
Den er som mange andre Epic tasker i Ultra Slim, hvilket var en fast størrelse: 55 cm høj, 40 cm bred og 20 cm dyb. Den har en kapacitet på hele 37 liter.

Re:Fresh™ Interior
Med Re:Fresh™ får du mulighed for at tage taskens for ud og både vaske det og fryse det, for at undgå potentielle insekter fra din rejsedestination. Dette kan være specielt gavnligt, hvis du har været i et land med mange insekter, og især farlige insekter. Hvis du er lidt træt af de kedelige, klassiske designs i tasken, kan du mikse og matche farver med andre Re:Fresh™ komponenter og få et udseende som du ønsker det.

G-Force™ Interior
Epic blev inspireret af racerbiler, da de designede dette pakkesystem. Det har et 4-punkt stroppesystem, integrerede opdelere og lynlås lommer, alt i stærkt materiale, der ikke vejer særlig meget.

Find Epic Phantom SL her

American Tourister Bon Air Kabinekuffert

American Tourister Bon Air kuffert i hvidDen sidste taske er Bon Air fra American Tourister. Den virker almindelig udenpå, men hvis man åbner den op, vil man finde rigtig mange muligheder for at opdele sin bagage. Inde i tasken findes i det store rum stropper til at opdele blandt andet tøj, mens låget er blevet separeret med stof og lynlås. På opdelingen findes endnu en lomme til ekstra opdeling. Det slutter ikke der. Bon Air har et ekstra es i ærmet. Imellem de to rum findes endnu en lomme, der går på langs og er godt tre fjerdele af taskens højde. Den kan være rigtig god til rejsedokumenter og andre smågenstande, man gerne skal have nem og hurtig adgang til.

American Tourister Bon Air egenskaber

4 hjul
Kufferten har fire støjsvage hjul for nem manøvre og mulighed for at skubbe i stedet for at trække.

Polypropylen materiale
Kuffertens materiale giver en let, men yderst slidstærk ydre, der yder god beskyttelse af din bagage.

Indbygget TSA-lås
Det er efterhånden meget standard at have TSA-lås i de nye tasker.

Selvom Bon Air ikke har en masse fancy egenskaber ligesom Epic, så gør det den på ingen måde ringere. Faktisk har den en rigtig lækker detalje, som de andre ikke har. Den har indbygget navneskilt i et beskyttende cover, som man let kan trække ud. Så slipper du for at købe et til at hægte på, som alligevel kan tage skade under transporten.

Bon Airs lille model, kabinekufferten, er 55 x 40 x 20 cm og passer derfor hos stort set alle flyselskaber. Den vejer 2.5 kilo og har plads til 31.5 liters bagage. Det er en anelse mindre end Phantoms 37 liter med samme dimensioner, men til gengæld får du langt større muligheder for god organisering af bagagen.

Find American Tourister Bon Air her

Dette skal du kigge efter når du vælger kabinekuffert

Højden

For at du kan kalde en kuffert for kabinekuffert, skal de have de dimensioner, der er tilladt i kabinen på fly. Der er to rimelig standard størrelser

  • 55 cm høj, 40 cm bred og 20 cm dyb
  • 55 cm høj, 40 cm bred og 23 cm dyb

Enkelte selskaber har 38 bred som maksimum, men det er virkelig få. Hvis du flyver med forskellige selskaber hver gang, så er det smarteste at vælge en kuffert, der kun er 20 centimeter dyb. På den måde slipper du for grimme overraskelser, hvor du kan blive nødt til at checke tasken ind som almindelig bagage.

Vægten

Mange selskaber har en vægtbegrænsning, så jo tungere din taske er i sig selv, jo mindre kan du naturligvis pakke. Nu er de fleste tasker heldigvis lavet i diverse, lette materialer, men hvis du typisk pakker meget, kan det være en meget god idé at kigge efter en taske, der er skåret helt ind til benet for at spare vægt.

Kan udvides

Hvis du rejser med forskellige selskaber, vil du komme til at rejse med nogen, er tillader 23 cm dybe tasker. Hvis din taske kan udvides fra 20 til 23, får du typisk et par liter eller mere plads at gøre godt med. Det kan være ganske belejligt, da du så ikke behøver gå nær så hårdt på kompromis med, hvad du tager med.

Hardcase eller softcase

Hvis en kuffert, der er super let at gøre rent, og gerne vil have din bagage beskyttet så meget som overhovedet muligt, så er en hardcase muligvis noget du bør kigge på. Der er ingen let tilgængelige lommer udenpå, men hvis det ikke gør noget, har du en kuffert, der holder i længere tid end en softcase kuffer, og kan tåle flere knubs.

2 eller 4 hjul

Om ens kuffert skal have to eller fire hjul afhænger lidt af, hvad man mest er til. De tohjulede kufferter har typisk plads til mere bagage, til gengæld er de ikke så manøvredygtige som de firehjulede kufferter, der lynhurtigt kan skifte retning. Derudover er der ekstra sikkerhed at se i de firehjulede, da du kan skubbe den foran dig og derfor altid have komplet styr på, hvem eller hvad der er tæt på den. Du er på den måde mindre udsat for tasketyveri.

Håndbagageregler for populære selskaber

Ikke alle flyselskaber har samme tilladte taskestørrelser eller vægt for den sags skyld. Så her er en liste over de største selskaber i Danmark og enkelte store udenlandsselskaber.

Selskab Dimensioner Maksimal vægt
SAS 55 x 40 x 22 8 kg
Norwegian 55 x 40 x 23 10 kg
EasyJet 56 x 45 x 25 32 kg (lovreguleret)
Ryanair 55 x 40 x 20 10 kg
Lufthansa 5 x 40 x 23 8 kg
KLM 55 x 35 x 25 12 kg
Finnair 56 x 45 x 25 10 kg
British Airways 56 x 45 x 25 23 kg
Air France 55 x 35 x 25 12 kg

Pakketips

Når du har valgt dig en kuffert, skal du også kunne udnytte den bedst muligt, selvfølgelig indenfor vægtreglerne.

  • Pak det vigtigste øverst. Det kan være rejsedokumenter, pung eller andre nødvendige ting.
  • Rul tøjet sammen. Stramt rullede trøjer fylder mindre end trøjer, der bare er kastet ned i en fart.
  • Pak dine strømper i skoene. Hvis du tager sko i tasken, altså. Der kan godt stoppes et par strømper i skoene.
  • Kom tøjet i vakuumposer. Det kan spare dig for rigtig meget plads, hvis du tømmer tasken for luft. Og dette gøres med tøj i vakuumposer.

 

Har du en kommentar? Lad os endelig høre