Kontinentalsenge | Guide til den bedste kontinentalseng

Sådan vælger du den rigtige kontinentalseng

En kontinentalseng er på alle måder en lidt større investering. Både på tegnedrengen, men i særdeleshed også på pladsen, da den består af tre lag og har noget mere fylde i alle retninger.

Selvom en kontinentalseng er en stor investering, så skal man huske på, at en god nats søvn er uvurderlig, så det er bestemt pengene værd.

Fordele ved en kontinentalseng

Der findes mange typer af senge, og alle har deres fordele og ulemper. Hvad kontinentalsengen angår, så går du glip af den belejlighed en elevationsseng har, hvis du gerne vil ligge og læse eller se fjernsyn. Til gengæld får du et ekstra niveau af ren komfort, og, hvis æstetik er noget du går op i, en virkelig flot seng. Sengen kan også bedre tilpasses præcis dig, så du opnår bedst mulig komfort, da den består af flere lag madrasser, der hver spiller en vigtig rolle.

Kontinentalsengens tre lag

Sengens nederste lag

Kontinentalsengens nederste lag består typisk af en af to typer, fjedre eller komfortskum. Dette gør sig gældende i de fleste senge bortset fra billige kinasenge. Der kan du komme ud for, at det nederste lag bare er en træramme, der er sat ind for at give sengen noget højde. I bedste fald kan det give noget plads til skuffer under, men rent komfortmæssigt gavner det på ingen måde.

Sengens midterste lag

Kontinentalsengens midterste lag består af en springmadras. Den udgør den primære komfort, da det er den, der afgør, hvor fast eller blød sengen er. Ved specielle madrasstørrelser, som 160×200 og 180×200, kan madrassen være to individuelle madrasser i ét betræk, så man kan ændre styrken i dem uafhængigt af hinanden. Det er meget smart, da fastheden afhænger af ens vægt. På grund af den tætte betrækning, mærker man heller ikke revnen imellem de to madrasser.

Sengens øverste lag

Det øverste lag er topmadrassen. Den er mindst lige så vigtig for din søvn som springmadrassen, da det er det lag du ligger i direkte kontakt med. Her er der forskellige muligheder, blandt andet latex og Memory Foam.

Latexmadrassen ændrer form i forhold til vægten, der bliver påført den. Denne elastiske egenskab betyder, at uanset hvordan du ligger på den, så vil der være konstant støtte over det hele. Dette giver dig mere bevægelsesfrihed end hvad du finder på en madras af memory foam. Den egenskab gør også madrassen til et ganske fornuftigt valg uanset hvilken vægtklasse du er i.

Memory Foam-madrasser fungerer i modsætning til latex ikke med pres, men derimod varme.

Memory Foam synker de steder, hvor der er mest varme, og giver på den måde optimal støtte hvor du har mest brug for det. Til gengæld, fordi madrassen former sig efter varme, så holder den også på den, hvilket betyder, at den kan gå hen og blive rimelig varm at sove på. Samtidig bliver giver din krops aftryk i madrassen en mere begrænset bevægelsesfrihed end latexmadrassen.

Hvilken madras skal du vælge?

Valget af topmadrassen afhænger lidt af din præference; fryser du meget om natten, så er Memory Foam et oplagt valg, da den holder på varmen. Er det til gengæld ikke et problem, men bevæger du dig rigtig meget, så er latex mere oplagt.

Valget af springmadrassen derimod kommer an på ens vægt, så det er ikke på det punkt, at man skal skære 5-10 kilo af, når man vælger madras.

BedreNætter.dk har lavet en ganske fornuftig kort guide til, hvilken type madras du bør vælge, og hvor fast den skal være i forhold til ens vægt. Valget er selvfølgelig altid op til én selv, men deres guide er ud fra det mest optimale i forhold til komfort.

Vægt Under 75 kilo Under 95 kilo Over 95 kilo
Fjedretype Pocket Fjedre Pocket Fjedre Multipocket Fjedre
Fasthed Medium Fasthed Fast Fasthed Fast Fasthed

Et udvalg af kontinentalsenge

Der findes selvfølgelig mange forskellige senge, her bringer vi blot et lille udsnit af de forskellige du kan få.

Nordkap – 140 x 200 cm

Nordkap kontinentalseng 140 gange 200 cmNordkap 140×200 er en ganske elegant trekvarter kontinentalseng i den billige ende af prisskalaen med en normalpris på 11.900 kroner

Nordkaps springmadras er inddelt i fem forskellige komfortzoner, hvilket betyder, at fastheden i madrassen er forskellig fra område til område. Fjedringen er for eksempel ikke den samme i hovedområdet som det er for dine ben og arme.

Udover at være individuelt inddelt, så består springmadrassen af de moderne Pocket-Fjeder. Pocket-Fjeder har 261 fjedre pr. kvadratmeter, der alle reagerer individuelt på tryk. Dette er medvirkende til at give en sund og fleksibel støtte, der tilpasses hver nat efter dine personlige behov.

Nordkap er et danskproduceret produkt med øje for kvalitet.

Den er et ganske fornuftig valg som første kontinentalseng hvis man sover alene og ønsker god plads.

Nordkap fra Bedre Nætter kommer med en valgfri topmadras i prisen, enten en Latex eller Celcius topmadras af Memory Foam.

Tekniske detaljer om Nordkap 140 x 200

Størrelse 140 x 200 cm
Højde 54 cm
Fjedre Pocket
Fjedre/m2 261 fjedre
Komfortzoner 5 zoner
Bolster Sort møbelstof med skumlaminering samt kuvertsyning
Polstring 25 mm bæreskum
Ben Inkluderet
Ramme 8 cm massiv træramme med 11 lameller

Stavanger by BN

Stavanger by BN kontinentalseng 180 gange 200 cm

Stavanger er en del af Bedre Nætters helt egen producerede serie af kontinentalsenge. Deres fokus på serien ligger på høj kvalitet og en god oplevelse til en fornuftig pris. Prisen er i en lidt anderledes klasse end Nordkap sengene, selv Nordkap 180 x 200 som er samme størrelse som Stavanger. Den forskel gør sig tydelig i materialet sengen består af.

Stavanger består af to 90 x 200 cm boxmadrasser, en 180 x 200 springmadras ovenpå og til sidst en topmadras. På grund af springmadrassen størrelse, består den af to individuelle madrasser. Det har som benævnt tidligere den fordel, at de kan være forskellige fra hinanden for at støtte brugeren bedst muligt.

Springmadrassen består af Pocket-Fjedre, hele 300 pr kvadratmeter. Dette giver en endnu bedre individuel støtte end Nordkap. Rundt om fjedrene er der en 40 millimeter polstring af High Resilient skum, der giver en bedre komfort så du ikke ligger direkte på fjedrene. Skummet har en yderst lang holdbarhed, så din seng holder sig dejlig og komfortabel i mange år fremadrettet.

Ligesom springmadrassen kan boxmadrassen tilpasses i fasthed så den passer netop til dine behov.

Med Stavanger medfølger en en Mayan Soft topmadras, én af Bedre Nætters bedste topmadrasser. Den har en 6 centimeter latexkerne, der garanterer en forbedret søvn og liggeposition. Topmadrassen medfølger for at komplimentere sengens øvrige specifikationer.

Stavanger står til 19.999, og med en garanti på 25 år, er det billig investering på sigt.

Tekniske detaljer om Stavanger by Bedre Nætter

Størrelse 180 x 200 cm
Højde 65 cm – ben 12, bund 24, springmadras 22, top 7
Fjedre Pocket
Fjedre/m2 300 fjedre
Komfortzoner 5 zoner
Bolster Colorado – Kl. 1 Belgisk møbelstof
Polstring 40 mm High Resilient
Ben Inkluderet
Ramme 14 cm træramme

Anatomic

Anatomic kontinentalseng 180 x 210 centimeter

Anatomic er i en klasse helt for sig selv, og til en pris på 36.999 kroner, er den også rimelig heftig på det økonomiske plan, men det giver ganske god mening, når man kigger på, hvad den egentlig består af, og hvad man får ud af sådan en stor seng. Anatomic måler 180 gange 210, så den passer sig specielt godt til høje mennesker, der gerne vil have et ultra højt niveau af komfort og kunne have fødderne indenfor sengens kant.

Både springmadrassen og boxmadrassen gør brug af en speciel fjedring udviklet til sengen ved navn Anatomic Pocket. Denne type fjedre har hele 500 fjedre pr kvadratmeter. Disse fjedre er fordelt med komfortzoner med hele 7 af slagsen. Dette er med at til at give en opgraderet støtte i områderne omkring skuldre, lænd og den nedre ryg.

God komfort er mange ting, som for eksempel mængden af fjedre, fordelingen, komfortzoner og den generelle fasthed af sengen. Men sengens evne til at ånde er også en del af en god komfort. Både under og over madrassens pocket-fjedre er der installeret åndbart lag. Dette lag sørger for, at der er en konstant strøm af luft igennem madrassen. Denne egenskab har flere fordele, blandt andet at madrassen ikke bliver unødvendig varm, men også levetiden er væsentlig forbedret af dette. Gennemluftningen af madrassen holder dens indre ren og frisk, hvilket gør den yderst allergivenlig.

Det øverste lag af Anatomic er en Latex-topmadras. Denne badras har indbyggede gelperler, der medvirker til at mindske sengens temperatur, og samarbejder rigtig godt sammen med springmadrassen til at skabe et behageligt søvnklima.

Topmadrassen ved navn Gelpulse har en kernetykkelse på 5 centimeter, som giver dig en tyk komfortflade. Denne flade følger din krops tryk på sengen og skubber frem og tilbage for at sikre dig netop den støtte du har brug for.

De fleste har også oplevet, at en topmadras rykker på sig med tiden. Det er træls at rette på hele tiden, men det er noget Anatomic gør op med. I madrasserne er der installeret antiskrid, så de ikke rykker sig med tiden.

Tekniske detaljer om Anatomic

Størrelse 180 x 210 cm
Højde 64 cm – ben 10, bund 24, springmadras 22, top 8
Fjedre Anatomic Pocket
Fjedre/m2 500 fjedre
Komfortzoner 7 zoner
Bolster Sterling møbelstof
Polstring 30 mm Latex
Ben Inkluderet
Ramme Ingen

Men hvem er Anatomic egentlig til?

Den egner sig mest til folk, der har brug for det ypperste i komfort, hvor prisen ikke har betydning. Eller hvis allergi er et problem, og man gerne vil have en seng, der ikke er alt for meget arbejde at rense og holde støvfri.

Har du en kommentar? Lad os endelig høre