Dobbeltsenge | Guide til den bedste dobbeltseng

Sådan finder du den dobbeltseng, der passer dig bedst

Med tanke på, at du bruger en tredjedel af dit liv på at sove, og at en dårlig søvn kan have negativ indflydelse på din energi, mentale og fysiske tilstand, så er der ingen underdrivelse i, at en seng er et af de vigtigste valg i dit liv. Når det kommer til valget af en seng, så er der rigtig mange ting at overveje, blandt andet størrelsen, madrassen, formen og udseendet. Det virker måske fjollet at dømme en seng på dens udseende, men hvis man syntes en seng er grim, er der ingen grund til at købe den.

Sengestørrelsen

Størrelsen på sengen afhænger af to ting. Den første er højden på den højeste, der skal sove i sengen. Typisk er senge 200 cm lange, men hvis man selv er enten så lang, eller bare omkring 190, så vil det være en fordel at vælge en seng, der er 210 cm lang. Det giver lidt bedre plads at ligge på, uden at man skal have hovedet helt oppe ved enden.

Det næste er bredden. Den afhænger primært af begge parter, der skal sove i den. Hvis begge er slanke og ikke behøver så meget plads, så kan man slippe afsted med en trekvarter seng på 120-140 cm i bredden. Hvis man derimod enten er lidt større eller er rigtig glad for at have god plads at vende og dreje på, så er man oppe på 160-180 cm. Alle ting, der har en direkte indflydelse på prisen, hvis man skal holde sig indenfor et budget.

Der er fire store typer senge

  • Sengerammer – typisk med en boxmadras, men med mulighed for anden type madras alt efter behov og ønske.
  • Boxmadrasser – store madrasser, typisk på ben, der udgør en hel seng.
  • Elevationssenge – senge med springmadras, der kan hæves op og ned.
  • Kontinentalsenge – meget store senge, der består af en boxmadras, springmadras og topmadras for absolut komfort.

Hvilken seng der passer dig bedst, afhænger af flere ting, blandt andet økonomi, plads og behov. En kontinentalseng er blandt andet rigtig høj, så hvis ens soveværelse har ret lavt til loftet, så vil sådan en type ikke være specielt optimal at anskaffe sig.

Sengerammer

Karlsson-sengeramme-boeg

Sengerammer er netop det, faktisk bare rammer, der har behov for en madras derudover. De kommer i flere størrelser, designs og træsorter efter hvilken stil man er mest til. Den viste model på billedet er en Karlsson sengeramme fra Bedre Nætter.

Sengerammer kan være en lettere dyr affære, da du både skal have en ramme og madras oveni, men til gengæld er de på en æstetiske side ganske nydelige og passer godt ind i et moderne rum.

De fås både som simple modeller som Karlsson, eller med rum nedenunder madrassen. Disse kan bruges til al form for opbevaring, blandt andet lagener og betræk til dyner og hovedpuder.  Til de fleste rammer kan borde tilkøbes, enten som med Karlssons bord på hjul, eller andre modeller, der får et bord installeret ved hovedenden.

Der er også rigtige gode muligheder for forskellige madrasser, både i materiale, men også i fastheden, så man kan få det, der individuelt passer bedst.

Sengerammer har brug for en springmadras eller latexmadras.

Boxmadrasser

Venus boxmadras dobbeltsengEn dobbeltseng af boxmadrasser er i virkeligheden to individuelle senge, side om side, med en topmadras ovenpå. Det er en virkelig simpel løsning, der let, skulle behovet opstå, kan deles op til to enkeltsenge. Selvom de ikke ligner af meget, kan de sagtens se flotte og indbydende ud på et værelse, og med to lag madrasser, er komforten rigtig høj.

Benene på en boxmadras er aftagelige, så man kan få et større udvalg af bentyper, både i forskelige træsorter, men også i metaller. Dette giver en god fleksibilitet i forhold til indretningen af soveværelset.

Den viste model er en Venus fra Kinnabädden, et Svensk firma, der nu har produktion i Horsens.

Boxmadrasser består af fjedre, enten pocket-fjedre eller multipocket-fjedre alt efter behov. Multipocket er et bedre valg til folk, der vejer over 95 kilo, så hvis der er stor forskel i vægten på brugerne, er det smart ikke at skulle gå på kompromis med, hvilken type fjedre og fasthed, man skal vælge.

En lækker fordel ved boxmadrasser er topmadrassen. Den eliminerer totalt den irriterende sprække imellem de to madrasser, så det er slut med at rulle derned i løbet af natten.

Forskel på springmadras og boxmadras

På selve madrassen er der faktisk ingen forskel, da begge består af fjedre. Forskellen er at finde i, at boxmadrassen har en træramme monteret på bunden, så man har en komplet seng, både med og uden ben.

Elevationssenge

jupiter elevationsengMed en elevationsseng får du en individuel topmadras, så du slipper ikke for sprækken imellem de to madrasser. Til gengæld får du muligheden for at hæve og sænke efter behov og behag, hvilket kan være ganske belejligt til blandt andet at læse eller se fjernsyn, eller hvis du har brug for for eksempel at holde dine fødder i en hævet position.

Den viste model er en Jupiter, også fra Kinnabädden. Den fås både som single, trekvarter og dobbeltseng. Trekvarteren er én stor madras, så der hæves og sænkes man sammen i modsætning til en dobbeltseng, hvor de kan hæve og sænke uafhængigt af hinanden.

Det er en form for komfort du ikke finder i andre typer senge, hvor du kan være nødsaget til at bruge ekstra puder og dyner til at skabe samme liggestilling, hvilket kan være ganske besværligt.

Med en bagplade og pude, får du også en rigtig god nakkestøtte, så du ikke skal sidde og rode med en almindelig hovedpude. De er også hængt fast, så de ikke skal justeres hver gang du rejser dig eller rykker rundt i sengen.

Rent æstetisk er de ligesom en boxmadras, og passer ind i rigtig mange soveværelser.

Kontinentalsenge

senses lux kontinentalseng fra Bedre NætterNår komfort står højest på listen, så er kontinentalsenge vejen man skal kigge. Vi har en stor guide om kontinentalsenge, der er et kig værd, hvis det er den retning man kigger. Indtil videre har sengene bestået af enten en enkel madras, eller en springmadras og topmadras. Det er et af stederne, hvor kontinentalsenge skiller sig gevaldigt ud med sine tre forskellige madrasser.

Den viste model er en Senses Lux fra Bedre Nætter.

Boxmadrassen nederst udgør fundamentet, dernæst er springmadrassen til at samle de to enkle boxmadrasser og til sidst, for det sidste lag komfort, topmadrassen. Denne kombination giver flere muligheder for at personliggøre sengen og derved få den bedste kombination.

En af fordelene ved disse store senge er også, at du ikke skal bruge de store kræfter på at komme op af sengen om morgen, da du er så højt oppe, at du blot skal få benene ud over kanten, så står du næsten op. Der er stort set ikke et soveværelse, hvor en kontinentalseng ikke vil se godt ud.

Kontinentalsenge er rigtig store senge, så man skal selvfølgelig have den fornødne plads til den, inden man kaster penge efter dem. Men er pladsen der, så er der intet andet i udsigt end en nattesøvn som aldrig før.

Har du en kommentar? Lad os endelig høre